02:16 27 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.73
  • RUB0.29
  • RON4.09
  • UAH0.73
Centrul de presa
Sa primesc un link scurt
27401

Marți, 10 ianuarie, ora 10.00, la Centrul de Presă Multimedia Sputnik Moldova va avea loc videoconferința Chișinău-Minsk-Tbilisi cu tema: "Acordul de Asociere cu UE: probleme și perspective".

În 2009, Belarus, Georgia și Moldova, dar și Armenia, Azerbaidjan și Ucraina au semnat acordul de instituire a "Parteneriatului Estic". Scopurile principale declarate ale proiectului sunt: democrația, îmbunătățirea sistemului de administrare, asigurarea stabilității; integrare economică și convergența cu politicile UE, inclusiv înființarea zonei de comerț liber; securitatea energetică; dezvoltarea relațiilor dintre oameni (liberalizarea regimului de vize și amplificarea luptei cu migrația ilegală).

În 2014, Moldova și Georgia au continuat apropierea de UE și au semnat Acordul de Asociere cu UE, care oferă premise pentru colaborarea politică, comercială, socială, culturală între părți și consolidarea securității.

Invitații vor discuta despre felul în care au influențat aceste acorduri viața oamenilor din țările noastre și cum se dezvoltă acum relațiile politice, economice și culturale ale acestor state cu UE, cum a influențat asupra acestor relații situația din interiorul comunității europene. 

Chișinău:

- Nicolae ȚVEATKOV, politolog, Academia de Științe din Republica Moldova;

— Galina ȘELARI, directorul Centrului de Investigații Strategice și Reforme

Minsk:

— Aleksandr ȘPAKOVSKI, politolog, director "Актуальная концепция";

— Veaceslav IAROȘEVICI, șeful Catedrei Finanțe al Universității Internaționale de Relații Sociale și de Muncă, doctor în științe economice.

În centrul de presă de la Tbilisi sunt invitați experți.

Acreditarea:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Tel.: 079900003.

Evenimentul va avea loc la Centrul de Presă Multimedia Sputnik Moldova, situat pe adresa: Chișinău, bulevardul Ștefan cel Mare, 202, etajul 4.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Sputnik vă invită să călătoriți prin CSI și Țările Baltice
Videoconferință Sputnik: politica migrațională în spațiul post-sovietic
Tagurile:
rezultate, UE, asociere, Acord, Videoconferință, CHIȘINĂU


Știrile Zilei