07:42 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Pașaport

De ce actele de identitate trebuie schimbate iarăși

© Sputnik / Miroslav Rotari
Centrul de presa
Sa primesc un link scurt
468 0 0

Miercuri, 22 noiembrie, ora 13:00, la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, va avea loc conferința de presă „Reprezentanții societății civile despre schimbarea buletinului de identitate”.

În data de 15 noiembrie, cu majoritatea de voturi, deputații din Comisia parlamentară pentru Cultură, Educație, Cercetare, Tineret, Sport și Mass-Media au dat aviz pozitiv proiectului de lege cu privire la schimbarea buletinului de identitate și a pașapoartelor cetățenilor Republicii Moldova. Potrivit inițiativei, pașaportul urmează să aibă un alt termen de valabilitate: pentru adulți va fi zece ani, în loc de șapte ani, cum este în prezent; pentru copiii mai mici de șapte ani termenul va fi de patru ani, iar pentru cei cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani termenul de valabilitate va fi de șapte ani. Totodată, se prevede excluderea din buletinul de identitate a termenului „naționalitatea", informația despre grupa sangvină și alte date.

În cadrul conferințe, expertul Sergiu UNGUREANU își va expune punctul de vedere referitor la proiectul de lege cu privire la acest subiect.

Acreditare:
E-mail: presscentre@sputnik.md
Tel.: 079900003.

Conferința se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova pe adresa: bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4.

Tagurile:
grupa sangvină, valabilitatea, buletin de identitate, modificare, Sergiu UNGUREANU, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei