09:35 10 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.20
  • RUB0.26
  • RON4.21
  • UAH0.62
Cabinetul de Miniștri al RM

Sunt oare respectate drepturile cetățenilor în Republica Moldova

© Sputnik / Miroslav Rotari
Centrul de presa
Sa primesc un link scurt
111 0 0

Joi, 15 martie, ora 15:00, la centrul de presă Sputnik Moldova va avea loc conferința de presă cu tema: „Sunt oare respectate în Moldova drepturile cetățenilor?”.

Guvernul nu a susținut proiectul de lege propus de deputații PSRM, care au cerut ca producătorii moldoveni de medicamente să fie obligați să tipărească în limbile moldovenească și rusă instrucțiunile și să fie interzis importul acelor medicamente care nu conțin instrucțiuni în limba de stat, precum și în una din alte limbi vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, fapt care, în opinia mai multor experți, încalcă drepturile cetățenilor.

Totodată, Guvernul a respins modificările legislative, propuse de un grup de deputați, care prevedeau introducerea în mod obligatoriu a patronimicului în actele de identitate. În opinia autorilor inițiativei legislative, introducerea patronimicului ar însemna respectarea drepturilor minorităților etnice pentru care utilizarea patronimicului este tradițională.

Despre situația creată vor discuta experții:
—  Serghei MIȘIN, doctor în drept, jurist;
—  Vladimir ODNOSTALKO, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, membru al comisiei parlamentare pentru probleme sociale și sănătate;
— Mihail SIDOROV, conducătorul Centrului Analitic și de Informații de pe lângă Consiliul Coordonator al Organizațiilor Compatrioților Ruși din Moldova.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Tel.: 079900003.

Conferința se va desfășura la centrul multimedia Sputnik Moldova pe adresa: bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4.

Tagurile:
patronimic, drepturile cetățenilor, instrucțiuni, acte de identitate, conferință de presă, proiect de lege, medicamente, PSRM, Serghei MIȘIN, Mihail SIDOROV, Vladimir ODNOSTALKO, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei