16:08 20 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Clădirea hidrocentralei moldovenești

Perspectivele dezvoltării energeticii moldovenești

© Sputnik / В. Седачев
Centrul de presa
Sa primesc un link scurt
11300

Joi, 17 mai, ora 12.00, la centrul de presă Sputnik Moldova va avea loc conferința de presă cu tema „Securitatea energetică și perspectivele dezvoltării energeticii moldovenești”.

Din punct de vedere strategic, sectorul energetic reprezintă o ramură extrem de importantă a economiei naționale. În condițiile reducerii rezervelor de resurse naturale neregenerabile și luptei pentru protecția acestora, multe țări soluționează această problemă prin reducerea la maxim a dependenței de livrările din afară, inclusiv a hidrocarburilor, și dezvoltarea energeticii bazate pe surse regenerabile — energia solară, eoliană ș. a.

Cum se dezvoltă domeniul energetic al Republicii Moldova, care sunt perspectivele, necesitățile și posibilitățile de dezvoltare a energeticii alternative în țara noastră? Despre toate aceste aspecte va vorbi directorul Institutului de Energetică al Academiei de Științe a Moldovei, Mihai TÂRȘU.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Conferința se va desfășura la centrul multimedia Sputnik Moldova pe adresa: bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4.

Tematic

Este oficial. Decizia care va stimula utilizarea energiei regenerabile
Tagurile:
surse regenerabile, dezvoltarea energeticii, perspective, Institutul de Energetică al Academiei de Științe a Moldovei, Mihai Târșu, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei