10:09 06 August 2020
În direct
  • EUR19.69
  • USD16.64
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Centrul de presa
Sa primesc un link scurt
9310

Miercuri, 7 noiembrie, la ora 16:30, la centrul de presă Sputnik Moldova, va avea loc conferința de presă cu tema: „De ce se permite în Moldova discriminarea copiilor care nu sunt vaccinați”.

Pe 30 octombrie Curtea Constituțională (CC), examinând adresarea deputatului în Parlament din partea PSRM Vladimir Odnostalko și a avocatului Fadei Nagacevschi referitor la constituționalitatea legii cu privire la vaccinarea copiilor, a decis că vaccinarea este obligatorie pentru toți copiii. Totodată, CC a recunoscut drept constituționale restricțiile în ceea ce privește admiterea copiilor la școală doar după ce prezintă documentul doveditor că au fost vaccinați.

Susținătorii mișcării antivaccinare au organizat o acțiune de protest împotriva vaccinării obligatorii a copiilor contra rujeolei.

Fracțiunea PSRM a cerut să fie organizate audieri în Parlament cu participarea miniștrilor Sănătății și  Educației privind neadmiterea în instituțiile de învățământ din țară a copiilor nevaccinați.

La dezbaterea acestei teme vor participa:

- Aliona SERBULENCO, secretar de stat la Ministerul Sănătății al Republicii Moldova;

- Vladimir ODNOSTALKO, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, membru al Comisiei protecție socială, sănătate și familie.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Conferința se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova pe adresa: Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, et. 4.

Tagurile:
vaccinare, conferinta


Știrile Zilei