00:42 31 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66
Centrul de presa
Sa primesc un link scurt
16710

Miercuri, 4 martie, la ora 11:00, la Centrul de presă Sputnik Moldova va avea loc o conferință de presă cu genericul: ”Situația râului Bâc este critică”.

Reprezentanții organizației ecologiste ”Ecodava” și a celei de tineret ”Voievod” vor vorbi despre situația dezastruoasă în care a ajuns râul Bâc. Vor fi demonstrate noi materiale video care denotă gradul de poluare a apei și malurilor.

Notă: Bâcul este un afluent de dreapta al fluviului Nistru. Lungimea acestuia este de 155 km. Pe malul Bâcului se află capitala Republicii Moldova, orașul Chișinău. Cursul superior al râului trece prin zona cu povârnișuri a Codrilor, iar după Strășeni şi până la gura de vărsare curge, în general, prin zonă de câmpie. Pe cursul superior al râului se află lacul de acumulare Ghidighici. În râul Bâc se varsă râurile Bâcovăț și Ișnovăț.

În ultimele decenii râul Bâc se află într-o stare catastrofală, fapt confirmat de datele mai multor expediții ecologice.

Partoicipă:

— președintele organizației ecologiste ”Ecodava”, Igor SÎRBU;

— președintele mișcării de tineret ”urmașii lui Ștefan”, Iulia BORODACI;

— ecologistul Alexandr MAZOV

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Evenimentul va avea loc la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, adresa – Bulevardul Ștefan cel Mare, 202, etajul 4.

Tematic

Expediție ecologică pe râul Bâc: Iată ce au descoperit un grup de activiști
Tagurile:
salvat, râul Bâc, ecolog


Știrile Zilei