21:20 26 Septembrie 2017
Chişinău+ 18°C
În direct
Candidaţi la studii superioare

Sputnik a lansat sistemul interactiv de navigare pentru studii în Rusia

© Sputnik/ Sitdikov
Comunicate de presă
Sa primesc un link scurt
4901

Sistemul interactiv de navigare „Cele mai prestigioase universități din Rusia: alege care este a ta" leva permite cetățenilor străini din țările mai îndepărtate și din imediata apropiere a Rusia să afle care sunt posibilitățile și avantajele instituțiilor de învăţământ din FR în vederea obținerii studiilor profesionale superioare.

CHIȘINĂU, 21 sept — Sputnik. Agenția de presă și radio Sputnik, cu susținerea Rossotrudnicestva, a lansat pentru solicitanţii din străinătate sistemul interactiv de navigare privind studiile în Rusia, elaborat de specialiștii proiectului "Navigator Social" ("Социальный навигатор").

Proiectul îi va ajuta pe studenții străini să alegeagă din cele 207 instituții de învățământ superior de pe teritoriul Rusiei, și să depună imediat pe site cererea pentru studii.

Navigatorul interactiv "Cele mai bune universități din Rusia: alege-o pe a ta" le va permite cetățenilor străini din țările mai îndepărtate și din imediata apropiere a Rusia să afle care sunt posibilitățile și avantajele instituțiilor de învăţământ din FR în vederea obținerii studiilor profesionale superioare.

Potențialii candidați la studii pot afla informații despre activitatea instituției de învățământ superior, despre orientarea educațională și științifică, participarea acesteia în ratingurile internaționale, despre costul studiilor și cheltuielile aferente (traiul, alimentația, asigurarea, literatura), existența sau lipsa căminelor, a cursurilor de limba rusă, a programelor de studii în limba engleză, direcțiile accesibile de pregătire în limba rusă, formele accesibile de instruire, numărul studenților străini, concursul, termenele de depunere a documentelor, infrastructura sportivă.

"În prezent calitatea studiilor superioare în Rusia este foarte înaltă și noi dorim să vorbim într-un mod accesibil despre acest lucru candidaților străini care doresc să studieze în Rusia. Proiectul nostru permite accesul la cea mai fidelă și actuală informație cu privire la potenţialul instituțiilor din Rusia. Elaborarea și prezentarea unui asemenea produs (navigator) în care sunt adunate cele mai bune universități din Rusia, iar posibilitățile acestora sunt prezentate în spațiul informațional internațional concomitent în douăsprezece limbi, este un mare pas în activitatea noastră comună (a Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Educației și Științei și Rossotrudnicestvo) în aspectul promovării învăţământului din Rusia", a subliniat conducătorul Rossotrudnicestvo Liubovi Glebova.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de Presă şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Tematic

Redacția Sputnik Kârgâzstan a fost vizitată de Serghei Lavrov
Sputnik va susține diasporele naționale ale Moldovei
Actual: a fost lansată pagina extinsă Sputnik Moldova-România
Tagurile:
candidat, "Cele mai bune universități din Rusia: alege-o pe a ta", studii superioare, "Navigator Social", Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei