13:16 27 Mai 2019
În direct
  • EUR20.20
  • USD18.05
  • RUB0.28
  • RON4.24
  • UAH0.68
Agenţia de presă şi radio Sputnik

Sputnik inaugurează Şcoala de jurnalism inovativ

© Sputnik / Rodion Proca
Comunicate de presă
Sa primesc un link scurt
43940

Agenţia de presă şi radio Sputnik inaugurează în baza centrului de presă multimedia „Şcoala de jurnalism inovativ Sputnik", care-şi va începe activitatea în a doua jumătate a lunii octombrie.

CHIȘINĂU, 5 oct — Sputnik. "Școala de jurnalism inovativ Sputnik" va include mese rotunde și conferințe, dar și lecții practice pentru jurnaliști — master-class-uri, training-uri, seminare pe teme de actualitate pentru spaţiul media.

Una dintre temele principale va fi activitatea mass-media în epoca tehnologiilor digitale și a boom-ului în dezvoltarea rețelelor de socializare. Seminarele și master-class-urile vor avea loc lunar. La proiect pot participa atât studenții care se specializează în domeniul media, cât și jurnaliștii cu experiență. Pentru a frecventa acţiunile din cadrul Școlii este necesară completarea formularului pe site. Recepționarea cererilor pentru participarea la prima lecție va avea loc până la 15 octombrie.

În cadrul proiectului se vor produce reprezentanți ai mass-media naționale și internaționale, profesori de la instituțiile de învățământ superior din Moldova și cunoscuți experți media, între care Tatiana Mlecico, rectorul Universității Slavone; Rita Țvik, directorul general al Agenției "Novosti-Moldova"; Boris Parfentiev, doctor la Catedra Radio și Televiziune a USM, Serghei Ciuricov, redactor-șef la "Komsomoliskaia Pravda în Moldova", Evgheni Sergheev, directorul postului de televiziune "RTR-Moldova". Școala intenționează să relateze despre rolul și influența Internetului și reţelelor de socializare în crearea și distribuirea știrilor; aplicarea cunoștințelor de "conflictologie" în munca de reporter; practica creării știrilor "fierbinți" (breaking news), dar și regulile de organizare și realizare a transmisiunilor textuale, radio și video în direct.

Conducătorul Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc: "Jurnalismul se dezvoltă astăzi într-o epocă a formatelor media aflate în permanentă înnoire și a creşterii vertiginoase a vitezei de transmitere a informaţiilor. Sarcina jurnalistului din noua generație nu este doar de a recepţiona și a înțelege importanța știrii în context global, ci și de a găsi instrumentele corecte pentru a o transmite auditoriului".

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de presă şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Tematic

Sputnik a lansat sistemul interactiv de navigare pentru studii în Rusia
Sputnik va susține diasporele naționale ale Moldovei
Actual: a fost lansată pagina extinsă Sputnik Moldova-România
Tagurile:
tehnologii digitale, "Școala de jurnalism inovativ Sputnik", internet, mass-media, Sputnik
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei