04:41 18 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Mariana Ianachevici
© Sputnik / Miroslav Rotari

Unde greșesc autoritățile în lupta cu minorii care vagabondează

Radio
Sa primesc un link scurt
59 0 0

Majoritatea copiilor străzii care sunt reîntorși în familiile lor revin la viața de vagabond. Autoritățile sunt neputincioase în faţa acestei situaţii, iar ONG-urile nu pot face prea multe pentru ei, atât timp cât nu-i pot reprezenta legal.

Experții în domeniu au soluții pentru situația creată, doar că autoritățile nu prea se grăbesc să-i asculte.

„Cea mai mare greșeală este că minorii sunt segregați. Și asta este greșeala pe care o fac nu doar autoritățile din Republica Moldova, ci peste tot. Noi facem Centre de plasament pentru copii străzii, sau Casă comunitară pentru copiii cu deficiențe în comportament. Asta este, cred eu, cea mai mare greșeală. În momentul când copiii sunt mai mulți, ei își mută gașca", a declarat în cadrul unui interviu radiofonic pentru Sputnik-Moldova directorul executiv al Asociației Abilitarea Copilului și Familia „Ave-Copiii", Mariana Ianachevi.

Anul trecut, aproximativ 640 de copii din Moldova au ajuns pe străzi după ce au fugit de acasă sau din centrele de plasament.

Autor: Silvia Zavadovschi

Tematic

Șocant: Cine sunt și ce se întâmplă cu copiii folosiți la cerșit
De ce copiii exploatați sexual ajung ulterior agresori sexuali
Cum educăm copiii ca aceștia să nu devină agresori
Copiii și societatea: cum să protejăm tânăra generație
Tagurile:
centre de plasament, copiii străzii, cerșetorie, vagabondaj, copii vagabonzi, autorități, droguri, Mariana Ianachevici, Chișinău, Republica Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei