21:43 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73

Scenarii la Primăria Chișinău. Ar putea fi organizat un nou tur al alegerilor

Radio
Sa primesc un link scurt
57310

În ultimele zile, opinia publică și-a îndreptat atenția spre Primăria municipiului Chișinău. Asta după ce Judecătoria Chișinău, dar și Curtea de Apel nu au validat mandatul de primar al lui Andrei Năstase. Asta din motiv că aceasta ar fi făcut agitație electorală în ziua scrutinului.

Juristul Partidului Socialiștilor din Moldova, Fadei Nagacevschi, a descris în cadrul emisiunii „Kilometrul 0", de la Sputnik Moldova, scenariile care ar putea acum avea loc. Fie organizarea unui nou scrutin, fără participarea lui Ion Ceban și a lui Andrei Năstase, fie asigurarea interimatului până la alegerile locale generale ordinare, care urmează să aibă loc în vara anului 2019.

„Ținând cont de faptul că instanța a anulat și primul tur, dar și al doilea tur de scrutin, eu nu exclud și o altă abordare a problemei. Alegerile repetate oricum trebuie să aibă loc, iar în cadrul acestor alegeri repetate vor participa toți cei care au participat în primul tur, cu excepția lui Ion Ceban și a lui Andrei Năstase", a afirmat Fadei Nagacevschi.

 

 

 

Tematic

Data X a fost anunțată. Va avea sau nu primar ales orașul Chișinău
Iată motivul real din care cauză nu a fost validat mandatul lui Andrei Năstase
Tagurile:
interimat, scenarii, scrutin, chișinău, conducere, alegeri, Fadei Nagacevschi, chișinău


Știrile Zilei