19:14 22 Martie 2019
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.25
  • RUB0.27
  • RON4.13
  • UAH0.63
Chiril Gaburici
© Sputnik / Miroslav Rotari

Câți kilometri de drum din cei planificați au fost deja reparați

Radio
Sa primesc un link scurt
122 0 0

Drum reparat necalitativ în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”? Ce fac reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Peste 500 de kilometri de drumuri din localităţile țării au fost deja construite sau reparate în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova", adică 40 la sută din totalul de 1.275 de kilometri prevăzuţi pentru reabilitare. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul emisiunii „Atitudini", de la Radio Sputnik Moldova.

Potrivit lui Gaburici, programul guvernamental este în plină desfăşurare, iar alți 186 de kilometri de drum se află în lucru.

„Astăzi avem finisate lucrările pe 507,4 kilometri de drum, ceea ce constituie aproximativ 40 la sută din întregul proiectul. Alți 186 de kilometri sunt în lucru. În raionul Dubăsari lucrările sunt finalizate, la fel și Cimișlia, unde 97 de procente din proiect este realizat. Aici am oprit lucrările, deoarece autoritatea publică locală trebuie să efectueze lucrările de construcție a unui apeduct", spune Chiril Gaburici.

Cert este că fiecare cetățean are posibilitatea să vadă, în regim online, informația actualizată despre lucrările de reabilitare și construcție a drumurilor pentru fiecare raion în parte, pe site-ul drumuribune.md. Pe lângă tronsoanele de drum care au fost restaurate, harta indică și drumurile în lucru sau cele ce urmează să fie reparate.

„Pe acest site este informația completă privind mersul lucrărilor. Oamenii pot să vadă cât s-a făcut și unde s-a făcut, care drum urmează să fie reparat. În cazul în care sunt careva greșeli, mergem la fața locului pentru a verifica totul. Vrem să fie calitativ, să fie un proiect durabil. Nu facem drumuri pentru un an sau doi", adaugă Chiril Gaburici.

Ministrul dă asigurări că în localitățile în care drumurile au fost reparate cu abateri, au fost luate măsuri.

„Acolo unde verificăm și identificăm scăpări, intervenim imediat, iar acolo unde se critică fără dovezi…", a declarat ministrul.

În cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova", Guvernul promite să repare 1.275 km de drumuri din 1.200 de localităţi din țară. Pentru realizarea acestui proiect au fost alocate 1,6 miliarde de lei.

Autor: Silvia Zavadovschi

Tematic

Ce spune Chiril Gaburici despre piața din Federația Rusă
Exclusiv: Moldova renunță la gazul rusesc? Precizarea făcută de Chiril Gaburici
Tagurile:
program guvernamental, reabilitarea drumurilor, drumuri bune pentru Moldova, reparatie, drumuri, Chiril Gaburici


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei