19:16 22 Martie 2019
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.25
  • RUB0.27
  • RON4.13
  • UAH0.63
Valentin Crudu
© Sputnik / Osmatesco

Învățământul în Moldova: Peste 800 de școli au veceul afară

Radio
Sa primesc un link scurt
10510

În anul 2017, au rămas 280 de milioane de lei nevalorificați în învățământul școlar. Cu un an mai devreme suma a fost și mai mare. Afirmația aparține șefului Direcției generale de învățământ preuniversitar din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Valentin Crudu.

Invitat în studioul Radio Sputnik Moldova, Valentin Crudu a menționat că, domeniul educației se confruntă cu lipsa unei infrastructuri școlare necesare.

"La ora actuală avem peste 800 de instituții de învățământ la care veceurile se află în curtea școlii. Sunt foarte multe licee și gimnazii ce activează în clădiri care nu au fost destinate procesului educațional. Aproximativ în peste 200 de instituții nu există săli de sport. Situația este complicată", a menționat Valentin Crudu.

Potrivit lui, în anul 2019, vor fi selectate 160 de instituții de învățământ care vor primi câte 30 de mii de dolari pentru dotarea cu laboratoare performante de chimie, fizică, biologie. Condiția ar fi ca aceste instituții să întrunească numărul de 400 de elevi. În același timp, 100 de centre de resurse pentru copii cu cerințe educaționale speciale vor fi dotate cu echipamente specializate.

"Aceste susțineri vor fi, pentru că noi demonstrăm că suntem consecvenți în tot ceea ce facem", a punctat Valentin Crudu.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Cât îi costă pe părinți să-și trimită copilul la școală: Mult peste salariul minim
În anumite zile de școală, toți elevii vor fi scutiți de temele pentru acasă
Monica Babuc: Pronosticuri pentru Educație, Cultură și Cercetare
Tagurile:
gimnazii, licee, instituții de învățământ, condiții, școală, educație, elevi, Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei