08:53 22 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.19
  • USD17.77
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73

Responsabilitățile în familie: Este sau nu bărbatul capul familiei

Radio
Sa primesc un link scurt
30520

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", jurista Angela Brașoveanu și părintele Anatol Gârbu au discutat despre conceptul creștin de familie și de iubire familială și rolul acesteia într-o societate modernă.

 

Angela Brașoveanu povestește că a crescut într-o familie de preoți unde mereu a dominat dragostea, credința, armonia și înțelegerea reciprocă. Totodată, Angela Brașoveanu susține că toate succesele și realizările obținute nu ar fi fost posibile fără ajutorul și susținerea familiei sale.

"Dacă omul trăiește cu credința în Dumnezeu, atunci există pacea și înțelegerea în cămin. Mama mea mereu spunea că bărbatul trebuie să-și aibă locul lui în familie. Ea întotdeauna a susținut ideea că bărbatul este capul familiei. (…) Într-o familie fericită, soții trebuie să se ajute reciproc. Observăm îndată o femeie fericită prin felul cum arată, cum se comportă în societate și chiar felul în care vorbește. Privind o femeie, observăm ce bărbat are acasă", a opinat Angela Brașoveanu.

Potrivit părintelui Anatol Gârbu, responsabilitățile soților contribuie și definesc în egală măsură viața familială.

"Soția trebuie să-și asculte soțul, dar aceasta nu semnifică inferioritatea femeii. Nu trebuie să existe un moment de conducere și superioritate din partea bărbatului. Într-o familie, cuplul trebuie să cedeze și să i-a decizii înțelepte împreună", a explicat părintele Anatol Gârbu.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Cum poți avea o viaţă de familie fericită: Explicația unui preot ortodox - Video
Cum să alegem un partener pentru o viață și să avem o familie fericită
Cauzele care pot duce un cuplu în pragul divorțului
Tagurile:
autoritate, soție, Credință, soț, familie, Angela Brașoveanu, Anatol Gârbu, Moldova


Știrile Zilei