04:30 16 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Maria Vîrlan și Cezar Salagor
© Sputnik / Miroslav Rotari

Oamenii bogați au declarat război lumii moderne

Interviu: oameni și evenimente
Sa primesc un link scurt
62741

De la viață de lux, la sapă de lemn

În timp ce unii oameni sunt obsedați de bani și putere, alții își lasă averile și se retrag în sălbăticie. Ei schimbă fără regrete confortul lumii moderne, pe o viață țărănească. Se întâmplă în era tehnologiilor informaționale și expansiunii economice. Despre cauzele acestui fenomen jurnalista Maria Dimineț a discutat cu istoricul Cezar Salagor și psihologul Maria Vîrlan.

Oameni bogați din Rusia, Statele Unite ale Americii, Canada declară război vieții moderne și se izolează de lume la propriu. Își construiesc cocioabe în locuri nepopulate și se hrănesc din roadele pământului. În acest mod, ei încearcă să se salveze de consecințele negative ale civilizației, consideră psihologul Maria Vârlan.

Fenomen tot mai răspândit în secolul XXI: Ce fac bogații lumii>>>

"Civilizația înseamnă multă aglomerație și multă tensiune. În aceste condiții este greu să fii liber, netulburat și fericit. Oamenii care abandonează comoditățile lumii moderne simt golul vieții spirituale, înstrăinarea de persoanele dragi. Ei își doresc să trăiască liberi, departe de civilizație, să comunice mai mult cu familia, să trăiască împreună bucuriile", a explicat Maria Vârlan.

Jurnalistul și istoricul Cezar Salagor consideră că acești oameni, care aleg să trăiască în sălbăticie, se revoltă împotriva lumii moderne.

"Lumea modernă a distrus valorile umane. Civilizația a creat o lume materialistă și individualistă, unde omul este preocupat doar de bunuri, bani, lux, putere. Dar lucrurile nu-l pot face fericit pe om. Într-o lume materialistă omul se simte singur și neînțeles. Tehnologia sau banii nu pot compensa golul din sufletul unei persoane", a precizat Cezar Salagor.

Mai multe detalii despre acest fenomen aflați din interviu.

Autor: Maria Dimineț

Tematic

Peste patru luni, moldovenii vor avea mai mulți bani în buzunare
Moldova pierde bani din cauza sărăciei oamenilor
Turbulențele la bursă. Vezi câți bani au pierdut cei mai bogați oameni din lume
Tagurile:
valori umane, lumea modernă, salbăticie, modernism, Civilizație, bani, Maria Vîrlan, Cezar Salagor


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei