04:38 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Mariana Suvac
© Sputnik / Miroslav Rotari

Calitatea pe care trebuie să o ai, dacă vrei să devii polițist

Interviu: oameni și evenimente
Sa primesc un link scurt
73640

Funcția de polițist, în Republica Moldova, nu este un foarte ușoară. Până a fi înrolați în cadrul acestei instituții care asigură securitatea publică, candidații sunt supuși mai multor teste, pe care nu toți le susțin.

Psihologul Mariana Suvac, angajată a Inspectoratului Național de Patrulare (INP), a declarat în cadrul unei emisiuni realizate în studioul de radio Sputnik Moldova că foarte mulți tineri care nu sunt pregătiți bine din punct de vedere psihologic, nu pot fi angajați în câmpul muncii ca polițiști. Declarația a fost făcută în contextul zilei mondiale împotriva violenței asupra polițiștilor. Cei care vor să devină polițiști sunt supuși mai multor teste psihologice, iar unii dintre ei nu le susțin, a mai spus Mariana Suvac.

Psihologul a mai afirmat că polițiștii din cadrul INP sunt supuși în permanență testării psihologice pentru a putea face față tuturor provocărilor la care sunt supuși atunci când își exercită meseria.

Tematic

Agresori, căutați de Poliție. Au fost surprinși de camerele de supraveghere
Tagurile:
calități, psihologie, poliție, candidați, Mariana Suvac, Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei

 • Atacul asupra Damascului

  Pentru Rusia este important să demonstreze că SUA şi aliaţii au pornit de la un fals atunci când au lansat atacul asupra Siriei, fiind ghidaţi de alte interese, de aceea a fost ignorat dreptul internaţional şi desconsiderat Consiliul de Securitate ONU, consideră experţii moldoveni, în contextul unui interviu acordat de ministrul rus de Externe.

  94
 • Seismograf

  Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

  2737
 • Cimitir

  Cimitirul de pe strada Munceşti este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chişinău care s-au mai păstrat şi este utilizat. Oamenii din regiune sunt afectaţi d efaptul că o parte din acesta a fost distrusă, iar pe locul care s-a eliberat au fost construite case.

  356