18:59 20 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Veaceslav Manolachi
© Sputnik / Rodion Proca

Fără infrastructură, sportul și educația fizică de masă vor degrada

Interviu: oameni și evenimente
Sa primesc un link scurt
47 0 0

Rectorul Universității de Educație Fizică și Sport (USEFS), Veaceslav Manolachi, susține că sportul moldovenesc este în impas și va continua să degradeze în lipsa unei infrastructuri moderne.

Rectorul Universității de Educație Fizică și Sport (USEFS), Veaceslav Manolachi, susține că exodul profesorilor va continua atâta timp cât salariile acestora abia se ridică la 4 000 de lei lunar.

"USEFS pregătește cadre de înaltă calitate. Mulți profesori străini se miră, în sensul bun al cuvântului, de nivelul cunoștințelor și capacităților pe care le au. Mulți pleacă pentru că nu se regăsesc sau au oferte de muncă foarte bune. Avem foști studenți care astăzi fac parte din paza regala a Reginei Marei Britanii", a adăugat rectorul USEFS.

De asemenea Veaceslav Manolachi a menționat cât de greu i-a fost să păstreze în gestiunea universității bazinul și alte obiecte sportive din centrul Capitalei.

Ce alte declarații a mai făcut rectorul USEFS află în interviul acordat în exclusivitatea pentru Studioul Radio Sputnik Moldova, în cadrul proiectului Sputnik-Cunoștințe.

Tematic

Peste 15 mii de tineri vor să studieze la universitate
Tagurile:
învățământ, Chisinau, Republica Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei