11:08 26 Martie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.27
  • RUB0.27
  • RON4.11
  • UAH0.64
Tânăr, foto simbol

Tot mai mulți tineri au probleme de sănătate mintală. Cum îi putem depista și ajuta

© Fotolia / Grimaldello
La ordinea zilei
Sa primesc un link scurt
169 0 0

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 50% din tulburările mintale debutează la vârsta de 14 ani. Depresia este în top trei problemele de sănătate cu care se confruntă adolescenții din toată lumea, iar suicidul este a doua cauză de deces pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 și 29 de ani la nivel global.

Pe 10 octombrie a fost marcată Ziua Mondială a Sănătății Mintale. Cu scopul de a atrage atenția asupra problemelor de sănătate mintală în rândul tinerilor, în acest an, Organizației Mondiale a Sănătății a dedicate această zi anume lor — tinerilor. De ce tinerii de astăzi ajung să se confrunte cu probleme mintale? Care sunt cele mai întâlnite afecțiuni mintale în rândul adolescenților, dar și a maturilor din Republica Moldova?

Cât de sănătoasă sau bolnavă mintal este societatea în care trăim? Care sunt barierele pe care le întâmpină o persoană cu probleme mintale în țara noastră, dar și cum îi putem ajuta pe cei care se confruntă cu aceste probleme, am aflat de la psihiatrul și doctorul în științe medicale, conferențiar universitar Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie "N. Testemițanu, consultant superior în sănătate mintală comunitară în cadrul proiectului moldo-elvețian MENSANA, Jana Chihai.


Autor: Silvia Zavadovschi

Tematic

Motivul pentru care mulți adolescenți ajung la depresie. Ce spune psihologul
Cum scăpăm de depresie, ce greșeli facem atunci când vrem să ne tratăm de această boală
Tagurile:
probleme de sanatate mintala, centre de sanatate mintala, ziua mondiala a sanatatii mintale, psihiatri, sanatate, tineri, Jana Chihai
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei