11:52 19 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.10
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72

Moldoveancă stabilită în SUA: Trebuie să-i acceptăm pe vorbitorii de limba rusă

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
447 0 0

Deși este o țară mică, Republica Moldova poate deveni una prosperă. Asta a declarat Stela Jemna, o moldoveancă stabilită de mai mult timp în Statele Unite ale Americii.

Invitată la emisiunea „Sputnik Matinal", aceasta a declarat că în Moldova lucrurile se vor mișca atunci când societatea va fi una consolidată, când cetățenii vor fi solidari între ei indiferent de limba pe care o vorbesc.

„Eu vorbesc limba română, alți colegi de-ai mei tot vorbesc limba română. Unii, însă, vorbesc și limba rusă. Noi trebuie să înțelegem că suntem o societate cu multe naționalități. Noi trebuie să acceptăm toate naționalitățile, indiferent de limba pe care o vorbesc", a afirmat Stela Jemna.

Tânăra a spus că până și în Statele Unite ale Americii nu toți vorbesc engleza.

„Spre exemplu, în SUA, în metrou, se vorbește în limba engleză, dar și în spaniolă. Fiindcă ei știu că există o altă majoritate care vorbesc limba spaniolă. În momentul în care noi o să acceptăm că suntem diferiți, că nu trebuie să impunem majoritatea, atunci lucrurile vor merge mai bine", a mai spus Stela Jemna.

Autor: Vasile Dosca

Tematic

În România e recunoscută limba moldovenească? Un caz incredibil, documente
(VIDEO) Politolog rus: Limba română este mai mult decât o limbă
Tagurile:
prosperitate, națiune, minorități naționale, limba română, limba rusă, Moldova, SUA, societate, Stela Jemna, Moldova, SUA


Știrile Zilei