18:43 16 Februarie 2019
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.13
  • RUB0.26
  • RON4.07
  • UAH0.63

Atenție! Pâinea din comerț e plină de E-uri și amelioratori nocivi

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
37010

Pâinea din comerț este fabricată după o tehnologie foarte scurtă, însă ea s-ar fărâmița și s-ar învechi repede dacă nu i s-ar adaugă emulgatori și amelioratori folosiți în panificație.

Specialiștii sunt de părerea că, atunci când vorbim despre pâinea din comerț, ne referim de fapt la o gamă de produse alimentare industriale, total deosebite de produsul ce face parte din istoria culinară „pâinea noastră cea de toate zilele".

"Pâinea este sănătoasă dacă este preparată din: făină integrală, apă, sare și drojdie, fără adaos de alte substanțe. De aceea, orice adaos suplimentar la această rețetă reprezintă în mod clar identificarea anumitor conservanți și coloranți care cresc durata de viață a produsului, îi oferă o culoare și un gust mai plăcut. De regulă, aceste ingrediente ne pot pune sănătatea în pericol", a specificat Radu Țincu, medic primar toxicologie din România.

Doctorul spune că pâinea de casă este cea mai bună soluție, însă dacă nu avem timp să o coacem zilnic, înainte de a cumpăra pâinea din magazin, trebuie să citim cu mare atenție eticheta și să ne informăm despre modul de fabricare a acesteia.

Autor: Valeria Fortuna

Tematic

Cum va influența prețul la pâine recolta de grâu din acest an
Iarna lungă și primăvara secetoasă le-a dat bătăi de cap agricultorilor - Vom avea pâine?
Tagurile:
conservanți, aditivi, Făină, comerț, pâine, Radu Țincu, Moldova, Chișinău, România


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei