03:01 22 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.64
  • USD18.02
  • RUB0.24
  • RON4.39
  • UAH0.64

În țara noastră, nici consumatorii și nici guvernanții nu sunt solidari cu producătorii

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
78830

Activistul civic Alexandru Gâscă afirmă că în Republica Moldova economia merge prost pentru că lipsește solidaritatea: solidaritatea guvernanților cu producătorii, solidaritatea consumatorilor cu producătorii și chiar producătorii nu sunt solidari între ei.

În țara noastră, nici consumatorii și nici guvernanții nu sunt solidari cu producătorii

"Autoritățile Republicii Moldova sunt șantajate, de aceea nu protejează producătorul intern. Sunt șantajate de factorii extern pentru că toate creditele acestea care nouă ni se dau sunt din consumul nostru al produselor de import. Lumea crede că ne sunt dați bani degeaba. Fals. Banii ne sunt dați ca să consumăm produsele lor. Ni se dau bani cu împrumut ca să procurăm produsele lor. Îți dau 100 de lei dacă ai făcut cumpărături de 1000 de lei", spune Alexandru Gâscă.

În opinia lui, guvernele care s-au perindat la conducerea Republicii Moldova au acceptat să împrumute bani pentru că au urmărit interesele lor înguste, nu pe cele naționale, ale întregii societăți.

"Fiecare guvern vrea să se mențină în funcție cât mai mult posibil, măcar 3-4 ani de zile. Și ca să poată să facă acest lucru, aceste guverne se împrumută", afirmă activistul civic.

Alexandru Gâscă a mai spus că nici consumatorul nu este solidar cu producătorul.

"Societatea noastră nu este solidară. Cel mai mult contează ca în țară consumatorul să fie solidar cu producătorul. Ce se întâmplă la noi? Mergi într-un magazin dintr-un sat și ceri un suc moldovenesc. Iar vânzătorul îți dă S…ok. Vrei să cumperi un detergent moldovenesc și vânzătorul îți dă B…o. Oamenii nici măcar nu au idee care sunt mărcile noastre. Moldovenii nu țin la mărcile lor", a mai spus Alexandru Gâscă.

Care este ieșirea din acest cerc vicios, ce soluții propune activistul civic Alexandru Gâscă, aflați din fișierul audio de mai sus.

Autor: Sergiu Praporșcic

Tematic

Soluțiile Ministerului Agriculturii pentru problemele producătorilor de fructe
Producătorii de piersici, în prag de faliment: Recoltă mare, vânzări - ioc
Tagurile:
producatorii, solidari, guvernantii, consumatorii, noastra, tara

Știrile Zilei