23:25 09 August 2020
În direct
  • EUR19.68
  • USD16.62
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60

Cum va arăta Parlamentul Republicii Moldova în 2020 - ce se va schimba

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
32400

Provocat la un exercițiu de imaginație privind configurările politice în viitorul apropiat al Republicii Moldova, expertul în politică externă Valeriu Ostalep a încercat să explice cum ar putea arăta legislativul țării noastre către 2020.

Cum va arăta Parlamentul Republicii Moldova în 2020, ce se va schimba

Valeriu Ostalep este optimist și crede într-un viitor mai bun al țării noastre. El s-a abținut să spună dacă partidele care vor accede în viitorul parlament vor fi mai multe de stânga sau de dreapta, deoarece, spune el, "cei care fac parte din actualul parlament nu prea știu de care sunt și nu au o viziune clară asupra dezvoltării Republicii Moldova".

Mai mult decât atât, Valeriu Ostalep menționează că cetățenii au posibilitatea și capacitățile necesare de a schimba actuala clasă politică, de a decide cine vor fi deputații din viitorul legislativ.

"Politicienii nu cad de pe lună, noi suntem cei care îi alegem, noi putem influența lucrurile în această țară. Eu cred că noi deja ne debarasăm de divizarea pe criterii geopolitice și acesta este un pas important, acum rămâne doar să ne concentrăm pe interesele naționale", spune Ostalep.

Expertul afirmă că spre anul 2020 vor apărea oameni de altă viziune politică, una nouă, ce ar reieși din interesul statului pe care-l reprezintă.

"Noi trebuie să ne gândim la interesele naționale și să luăm singuri decizii, cu capul nostru, să nu așteptăm să ne spună din afară ce este mai bine pentru noi" punctează Valeriu Ostalep. 

Mai multe detalii puteți afla din fieșierul audio atașat.

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Tematic

Nu o să-ți vină să crezi ce fac deputații din Moldova când nu sunt în Parlament
Noul Parlament al Republicii Moldova își va începe activitatea cu disponibilizări masive
Tagurile:
anul 2020, Legislativ, Republica Moldova, Valeriu Ostalep, Moldova, Chisinau


Știrile Zilei