10:34 14 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.41
  • USD17.13
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.63

Vasile Tarlev: "Forumul Economic Moldo-Rus" trebuie organizat de două ori pe an

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
Forumul Economic Moldo-Rus: Știri de ultimă oră (71)
22810

În opinia preşedintelui Consiliului Congresului Internaţional al Industriaşilor şi Antreprenorilor (CIIA), Vasile Tarlev, Moldova ar putea ajunge o punte de legătură în ceea ce privește contactele de afaceri între Federația Rusă și Europa.

Vasile Tarlev: "Forumul economic moldo-rus" trebuie organizat de două ori pe an

În cadrul unui interviu acordat studioului de radio Sputnik Moldova, Vasile Tarlev a spus că "trebuie să fim într-un dialog mai activ cu Federația Rusă" și speră că acest forum va impulsiona relațiile bilaterale dintre cele două state.

"Moldova are potențial, având posibilități interne și o așezare geografică atractivă între Est și Vest. Doar dacă nu va împiedica politicul, avem perspective economice foarte bune", spune Vasile Tarlev.

În opinia interlocutorului, este stringentă colaborarea cu oamenii de afaceri din Rusia în toate domeniile, în special în complexul agroalimentar, industrie energetică, tehnologii informaționale, infrastructură electronică, etc.

"Regret că la "Forumul economic Moldo-Rus" nu este prezent nici un funcționar public, reprezentant al Guvernului sau al Parlamentului. Implementarea relațiilor comerciale și economice depinde mult de partea executivă", a precizat președintele CIIA.

Mai mult, Vasile Tarlev s-a arătat descurajat de cantitatea exportului de vinuri moldovenești spre piața rusească și a spus că "este la un nivel foarte scăzut iar sistemul actual se prezintă a fi ineficient, trebuie să schimbăm acest lucru".

Autor: Valeria Fortuna

Тема:
Forumul Economic Moldo-Rus: Știri de ultimă oră (71)

Tematic

Forumul Economic Moldo-Rus: Iată care este "arma secretă" a Republicii Moldova
Inedit: Cu ce vor să cucerească producătorii moldoveni piața din Federația Rusă
Tagurile:
relații moldo-ruse, relații bilaterale, Forum economic, afaceri, vin, industrie, export, Rusia, Vasile Tarlev, Moldova, Chișinău


Știrile Zilei