07:34 21 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.29
  • USD17.44
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Iurie Nicov
© Sputnik / Miroslav Rotari

Ce spune un om de afaceri despre Forumul Economic Moldo-Rus și piața din Federația Rusă

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
Forumul Economic Moldo-Rus: Știri de ultimă oră (71)
21401

Forumul Economic Moldo-Rus și piața din Federația Rusă, din perspectiva unui om de afaceri din Republica Moldova.

Piața din Federația Rusă este extrem de importantă pentru agricultorii moldoveni, dar și alte categorii de oameni de afaceri. Această piață este tradițională, limba este cunoscută, iar standardele impuse nu sunt atât de dure precum cele din UE.

Declarația îi aparține proprietarului celei mai mari fabrici de uscare a legumelor și a fost făcută în cadrul emisiunii „Atitudini", de la Radio Sputnik Moldova. Iurie Nicov spune că Republica Moldova și oamenii de afaceri de aici vor avea doar de câștigat de pe urma Forumului Economic Moldo-Rus.

”Până în prezent s-a investit foarte mult în plantarea livezilor și viilor în țara noastră, dar noi nu avem capacitatea de a prelucra materia primă. Noi știm că profit este atunci când producătorul își prelucrează singur marfa. Nouă ne lipsesc fabricile de prelucrare a produselor agricole", a declarat Iurie Nicov, proprietarul celei mai mari fabrici de uscare a legumelor din țară.

Omul de afaceri spune că a participat la Forumul Economic Moldo-Rus și chiar a reușit să semneze două contracte de colaborare.

”La Forum eu m-am întâlnit cu două delegații, de la Rostov și Kursk, și am semnat două contracte de intenții pentru a trimite câte un lot de marfă. Piața din Rusia este interesantă deoarece este o piață tradițională, noi o cunoaștem, noi cunoaștem limba și standardele de producere. Și trebuie să recunoaștem că este o piața mult mai ușoară decât cea din UE", a adăugat omul de afaceri.

Amintim că, în perioada 20-22 septembrie, Chișinăul a găzduit primul Forum Economic Moldo-Rus. La eveniment au fost prezenți peste 250 de oameni de afaceri din Federația Rusă și Republica Moldova. În timpul reuniunii au fost semnate șapte memorandumuri de colaborare între oamenii de afaceri din Republica Moldova și Federația Rusă. 

Autor: Silvia Zavadovschi

Тема:
Forumul Economic Moldo-Rus: Știri de ultimă oră (71)

Tematic

Acorduri de colaborare, între asociațiile de turism din Moldova și Rusia
Mai multe acorduri semnate în cadrul Forumului Economic Moldo-Rus: Iată în ce domenii
Tagurile:
memorandumuri, forumul economic moldo-rus, investitii, oameni de afaceri, forum economic, contracte, colaborare, Iurie Nicov


Știrile Zilei