00:48 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Elena Bodnarenco
© Sputnik /

Deputat: Administrațiile publice locale nu pot pretinde la gările auto

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
106 0 0

Deputatul comunist Elena Bodnarenco a spus în studioul radio Sputnik Moldova care ar trebui să fie poziția administrațiilor publice locale față de intenția Guvernului de a renova cele 30 de gări și stații auto în baza unui parteneriat public-privat.

"Gările auto nu aparțin autorităților publice locale nici de nivelul 1, nici de nivelul 2. În cazul dat, aceste administrații nu pot face nimic. Este averea statului. Pământul sub gările auto aparțin primăriilor, dar aici este discutabilă problema cu plata pentru arendă a pământurilor", a spus deputatul. Elena Bondarenco a mai spus că nu poate să spună dacă această intenție a Guvernului a fost una bună sau rea pentru că nu a văzut toate calculele.

"Nici dezbateri la acest subiect nu am avut. Starea multor gări este proastă, de aceea fiecare caz ar trebui examinat în parte", a punctat deputatul.

Potrivid deciziei Guvernului documentul prevede transmiterea către investitorul privat, pentru un termen de 25 de ani, a drepturilor de operare a serviciilor prestate de Î.S. „Gările și Stațiile Auto" și a bunurilor necesare prestării acestor servicii. Partenerul privat va efectua investiții din surse proprii de aproximativ 200 de milioane de lei pentru lucrări de reparație, reconstrucții, procurarea de echipamente și tehnologii IT de ultima generație.

Autor Eduard Maciac

Tematic

Ultima oră: Tariful pentru călătoria cu transportul auto de călători s-ar putea majora
Tagurile:
Gara auto, contract de concesionare, Parlamentul Republicii Moldova, Bodnarenco Elena, Moldova, Chisinau


Știrile Zilei