14:47 29 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66

Nae-Simion Pleșca, despre introducerea sintagmei "Integrare Europeană" în Constituție

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
181 0 0

În ultimul timp Partidul Democrat din Moldova promovează intens ideea "PRO Moldova". Astfel partidul își dorește să-i unească pe cetățeni, să nu mai fie divizați pe criterii geopolitice "Est-Vest".

Nae-Simion Pleșca, despre introducerea sintagmei "Integrare Europeană" în Constituție

Cu toate acestea, PDM insistă pe introducerea sintagmei "Integrare Europeană" în Constituția Republicii Moldova. Fapt criticat de experți, ca fiind o încercare de a impune cetățenilor un anumit vector de dezvoltare a țării.

Deputatul Nae-Simion Pleșca a declarat pentru Sputnik Moldova că Partidul Democrat încearcă să înglobeze toate interesele, iar de avantajele introducerii sintagmei "Integrare Europeană" în Constituție se poate bucura întreaga societate indiferent de apartenența politică.

"Partidul Democrat este partidul care promovează și concentrează toate eforturile în vederea creării unei situații benefice pentru întreaga țară. La moment cetățenii deja beneficiază de libera circulație, activitate de business, școlarizări și studii", a explicat democratul.

 

 

De menționat că, introducerea sintagmei „Integrare Europeană" în Constituție urmează să fie făcută până la finele sesiunii de toamnă. Atât liderul PD, Vlad Plahotniuc, cât și președintele Parlamentului, Andrian Candu, au declarat că în PD sunt păreri diferite pe marginea acestui subiect, însă conducerea formațiunii poartă discuții cu toți deputații pentru a-i convinge să voteze acest proiect.

Autor: Cristina Baș

Tematic

În 2020, ar putea fi adoptată o nouă Constituție a Republicii Moldova
Fost președinte al CC: „Aș schimba 50 de articole din Constituție"
Pulbere: Când ar putea fi adoptată o nouă Constituție în Moldova
Tagurile:
sintagmă, Constituție, proiect, Integrare europeană, Nae-Simion Pleșca, Moldova


Știrile Zilei