10:52 12 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.21
  • USD17.34
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.74
Petru Gurgurov
© Sputnik / Osmatesco

Secretul creării și dezvoltării unei afaceri de succes în Moldova

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
141310

Mulți oameni pun pe picioare o afacere, iar după un timp ajung să nu știe cum să o gestioneze corect. Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a elaborat programul "Gestiune Eficientă a Afacerii" care presupune instruirea antreprenorilor pentru crearea unei afaceri profitabile.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul ODIMM, Petru Gurgurov, a menționat că pentru a avea succes în afaceri sunt necesare nu doar resursele financiare, ci și educația antreprenorială.

"Atunci când sunt resurse financiare nu întotdeauna se poate desfășura o activitate economică de succes. Neavând cunoștințele necesare, riscăm să investim resursele financiare și să nu obținem profitul sau venitul așteptat. De aceea este important ca înainte de a porni o afacere să ne informăm la maxim despre toate aspectele din domeniul antreprenorial", a precizat Gurgurov.

Programul "Gestiune Eficientă a Afacerii" își propune sporirea nivelului de cunoștințe și competențe ale întreprinzătorilor pentru desfășurarea unei activități antreprenoriale eficiente. Aproximativ 30 la sută dintre persoanele care participă la acest program sunt antreprenorii care  au afaceri de cinci-șapte ani, 20 la sută sunt antreprenorii care au afaceri de peste șapte ani, iar ceilalți antreprenori gestionează o afacere în primul an de activitate.

"Programul de instruire își desfășoară activitatea pe marginea a 12 module, care presupun un șir de recomandări pentru antreprenori. Antreprenorul trebuie să se orienteze de unde pornește și unde vrea să ajungă. În acest sens, prin acest program verificăm și facem o evaluare a celor care participă la aceste instruiri, colectăm opiniile participanților, analizăm ce module și tematici noi putem include. Antreprenorii au nevoie să cunoască toate detaliile pentru a le implementa în viața economică de zi cu zi", a punctat directorul ODIMM.

Mai multe informații referitor la acest subiect aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Vrei să începi o afacere în Moldova? Iată domeniul cu cele mai multe șanse de reușită
Cum să începi o afacere: Și șomerii vor putea face asta - Video
Vrei să lansezi o afacere în agricultură dar nu ai bani, iată cum te ajută statul
Îți dorești o afacere în agricultură? Cum poți beneficia de 650 de mii de lei de la stat
Tagurile:
program de instruire, afacere, profit, Antreprenoriat, Petru Gurgurov


Știrile Zilei