10:15 19 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Liliana Pușcașu
© Sputnik / Miroslav Rotari

Celulă de criză la locul deflagrației: Ofițerul de presă al IGSU vine cu detalii

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
18510

Solicitată de Sputnik Moldova, ofiţerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, a precizat că la moment este creată o celulă de criză în cadrul căreia funcționează mai multe organizații și responsabili care își vor spune punctul de vedere în privința circumstanțele și cauzele producerii deflagrației.

 

La fața locului se află salvatori, pompieri, carabinieri și polițiști care efectuează nonstop lucrări de fortificare și stabilizare a construcțiilor care reprezintă un pericol pentru cetățeni.

Potrivit informațiilor oficiale, în urma deflagrației au decedat trei persoane. Liliana Pușcașu spune că nu este exclus că sub dărâmături să mai fie depistate alte persoane, "această misiune este imposibilă (de a afla numărul exact al victimelor — n.n.) până nu vor fi efectuate toate etapele necesare", a menționat Pușcașu.

Ofițerul de presă al IGSU a precizat că nouă persoane au primit îngrijiri medicale la spital, printre care, un angajat al IGSU și un pompier, care a fost luat de urgență de echipajul medical și transportat la spital. La moment, starea pompierului este stabilă, acesta având leziuni ușoare și contuzie.

Pușcașu a precizat că nu poate oferi date privind starea și gradul de avariere a blocului locativ. După ce vor fi efectuate toate operațiunile de salvare, deblocare și căutare, grupul de specialiști va evalua starea blocului.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Explozie terifiantă la Chișinău: O butelie de gaz a făcut victime și ravagii
Îngrozitor: Iată în ce hal au ajuns apartamentele afectate de explozie - Foto
Unde au înnoptat locuitorii blocului afectat de explozie din sectorul Râșcani
Explozie teribilă în sectorul Râșcani: Imagini video de la locul tragediei
Explozie teribilă în sectorul Râșcani din Capitală: Oameni strigă să fie salvați - Video
Tagurile:
deflagrație, bloc locativ, explozie, deces, Liliana Pușcașu


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei