00:20 20 August 2019
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.55
  • RUB0.27
  • RON4.11
  • UAH0.70
Pavel Midrigan
© Sputnik /

Midrigan: Ideea ca judecătorii să fie aleşi direct de către cetățeni nu este oportună

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
91 0 0

Pavel Midrigan: "Orice inițiativă care este lansată înainte de alegeri este suspectă, este o atitudine neglijentă față de cetățeni. Eu cred că s-ar putea de revenit la acest concept după alegeri pentru a găsi un compromis".

Astfel a comentat avocatul Pavel Midrigan inițiativa Partidului Democrat de modificare a Constituţiei, care ar permite ca judecătorii să fie aleşi direct de către cetățeni. Midrigan a spus în studioul radio Sputnik Moldova că dincolo de schimbarea modalității de alegere a judecătorilor, trebuie de schimbat și alte elemente din legislația națională.

Avocatul este de părere că „pentru început autoritățile ar putea să implementeze un proiect pilot, dar cu siguranță asemenea inițiative nu se realizează în perioade electorale", a mai spus avocatul Pavel Midrigan.

Propunerea legislativă de modificare a Constituţiei care ar permite ca judecătorii să fie aleşi direct de către cetățeni urmează să fie înregistrată în zilele următoare în Parlament. Până a fi supusă votului în Legislativ, iniţiativa va fi dezbătută pe larg cu societatea civilă şi cu grupurile profesionale interesate.

Autor Eduard Maciac

Tematic

Criză de judecători în Moldova. În ce raioane există doar un singur magistrat
Tagurile:
judecatori, avocat, Pavel Midrigan, Moldova, Chisinau


Știrile Zilei