00:18 20 August 2019
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.55
  • RUB0.27
  • RON4.11
  • UAH0.70
Ghenadie Dubița
© Sputnik / Miroslav Rotari

Oficial: Sinistrații exploziei din Chișinău nu vor primi locuințe de la stat

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
61610

Persoanele ale căror apartamente au fost afectate în urma exploziei de sâmbătă seara, pe bulevardul Moscova din Capitală vor primi o locuință temporară din partea statului.

Un anunț în acest sens a fost făcut de către șeful adjunct al Direcției Locativ Comunale din Chișinău Ghenadie Dubița, în cadrul emisiunii „Kilometrul 0", de la Sputnik Moldova. Potrivit lui, autoritățile municipale au alocat banii suficienți pentru asta, iar acum se caută locuințele de manevră.

„Noi avem o premieră în municipiul Chișinău, cândva au existat aceste locuințe de manevră, atunci când era necesar de a caza în situații de urgență sau reparații capitale. Asta se făcea atunci când era nevoie de strămutat locatarii, iar pe urmă de întors înapoi", a spus Ghenadie Dubița.

Potrivit oficialului, municipalitatea nu se angajează să procure locuințe noi persoanelor afectate de explozia de sâmbătă seara.

„Aceste locuințe nu vor fi transmise în proprietatea acestor persoane, care sunt proprietarii apartamentelor afectate de explozie. Ele sunt oferite doar pe perioada reconstrucției acelui bloc", a mai spus Ghenadie Dubița.

Amintim că o explozie a distrus sâmbătă seara cel puțin patru apartamente și a ucis tot atâtea persoane. Deflagrația a avut loc cel mai probabil din cauza unei butelii de gaz defecte, cauzele exacte însă urmează să fie stabilite de către specialiști.

Autor: Vasile Dosca

Tematic

Explozie devastatoare în Chișinău: Ce se întâmplă cu locatarii din apartamentele afectate
Tagurile:
ruine, butelie de gaz, deflafrație, locuințe, explozie, apartamente, Ghenadie Dubița, Moldova, Chișinau


Știrile Zilei