11:18 20 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Vasile Luca
© Sputnik / Osmatesco

Au sau nu moldovenii cultura de consum a vinului?

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
108 0 0

Ce spun organizatorii Zilei Naționale a Vinului despre cultura de consum a vinului în Republica Moldova.

Cultura de consum a vinului în Republica Moldova este în continuă dezvoltare, iar acest lucru este demonstrat și de felul în care a decurs ediția din acest an a Zilei Naționale a Vinului.

Sărbătoarea a adunat oameni de calitate, care au venit cu un scop bine determinat — de a degusta noile vinuri ale producătorilor autohtoni, dar și de a-și procura câteva sticle de vin bun direct de la vinificatori. Cel puțin asta este concluzia organizatorilor evenimentului, care timp de două zile au monitorizat minuțios sărbătoarea.

„Sărbătoarea Vinului nu mai este ziua marii beții naționale. Ediția din acest an a demonstrat că vine lume foarte bună la acest eveniment, lume pregătită, care vrea să deguste un anumit vin, care a auzit de un anumit vin al unei anumite vinării, și care vrea să cumpere vin direct de la producător", a declarat secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Luca, în cadrul emisiunii „Atitudini", de la Radio Sputnik Moldova.

Așa că organizatorii și-au atins scopul propus, iar în timpul evenimentului s-a consumat vin de calitate și în cantități moderate.

„Vedem acea schimbare a evenimentului de la o ediția la alta și putem spune că, cultura consumului de vin a moldovenilor este în creștere și asta bucură", a adăugat secretarul de stat Vasile Luca.

Amintim că Ziua Națională a Vinului a avut loc pe 6 și 7 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale, și a adunat un număr record de producători vinicoli și vizitatori. Ediția din acest an a sărbătorii a încurajat consumul moderat și responsabil al vinului de calitate. Astfel, doritorii au putut cumpăra din timp „Carnetul degustătorului", cu ajutorul căruia au putut degusta 12 vinuri.

Autor: Silvia Zavadovschi

Tematic

Ziua Națională a Vinului 2018, în cele mai vii imagini surprinse de reporterii Sputnik
Iată ce face lumea de Ziua Națională a Vinului, în centrul Capitalei
Ce spun producătorii din stânga Prutului despre români, la Festivalul Vinului de la Snagov
Tagurile:
turisti straini, producatori de vin, ziua nationala a vinului, vinificatori, vizitatori, 2018, Vasile Luca


Știrile Zilei