14:31 20 Mai 2019
În direct
  • EUR20.03
  • USD17.94
  • RUB0.28
  • RON4.21
  • UAH0.68
Veronica Cernat
© Sputnik / Osmatesco

Veronica Cernat, despre combaterea violenței în familie

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
263 0 0

Asociația împotriva violenței în familie „Casa Mărioarei" este o asociație obștească, fondată în anul 2000, care activează în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie. De la fondare și până în prezent, de servicii specializate profesioniste au beneficiat peste 15 mii de femei si copii, supuși violenței domestice.

Invitată în studioul Radio Sputnik Moldova, reprezentanta asociației Veronica Cernat a menționat că adesea victimele violenței în familie sunt copiii.

"Copiii abuzați sunt lăsați în umbră și sunt foarte afectați psihologic. Emigrarea în masă conduce la lipsa de supraveghere, de atenție, de monitorizare și de comunicare cu copiii. În special, cea mai vulnerabilă perioadă este vârsta adolescenței. Aceștia ajung să utilizeze diferite substanțe sau să abandoneze școala", a explicat Veronica Cernat.

Veronica Cernat spune că la asociație sunt înregistrate multe cazuri în care tata își agresează copiii moral și fizic. Numărul adresărilor la centru a crescut, deoarece societatea a devenit mai informată, iar femeile au înțeles că pot rupe cercul vicios al violenței în familie.

"Violența în familie este, de fapt, intenția de a prelua controlul. Victima nu are dreptul de a vorbi sau de a face o acțiune. Noi încurajăm toate femeile să apeleze la centrul nostru și să solicite ajutor pentru a-și proteja familia", a adăugat Cernat.

Mai multe informații referitor la acest subiect aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Violența în familie: Ce trebuie să cunoască femeile abuzate fizic - detalii
Ce le lipsește femeilor care tolerează violența în familie?
Tagurile:
combaterea violenței, violența față de copii, violența în familie, victime, Veronica Cernat, Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei