22:42 17 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.48
  • USD18.18
  • RUB0.28
  • RON4.34
  • UAH0.69
Angela Brașoveanu
© Sputnik / Osmatesco

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Demnității

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
610 0 0

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Demnității. Demnitatea este o calitate a ființei umane care presupune existența unei conștiințe a propriei valori și principiile morale în cadrul societății. Demnitatea, mândria sau orgoliul sunt trei termini adesea confundați între ei. Ce reprezintă, de fapt, demnitatea umană?

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", juristul și interpreta de muzică populară Angela Brașoveanu, a explicat ce semnifică demnitatea umană bazată pe virtuți morale și divine.

"În cuvântul demnitate nu-și găsește locul aroganța sau mândria. Pentru mine demnitatea este cuvânt sfânt. După părerea mea, demnitatea înseamnă în primul rând ascultare. Demnitatea înseamnă respect: să te respecți pe tine și pe cei din jurul tău. Trebuie să fim oameni, să învățăm copiii să fie cuminți și să-și respecte familia, graiul, patria și pe toți oamenii", a declarat invitata.

Angela Brașoveanu spune că demnitatea este un dar de la Dumnezeu. Totodată, demnitatea caracterizează nu doar creștinii, ci toți oamenii angajați într-o rețea socială bine conturată de dragoste și responsabilitate.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Pâinii - Ce semnificație are acest produs
Astăzi marcăm Ziua Mondială a Vegetarienilor: Ce spune un adept al acestui regim alimentar
Astăzi marcăm "Ziua Mondială a literaturii"
Donează sânge! Dăruieşte viaţă! 14 iunie - Ziua Mondială a Donatorului de Sânge
Tagurile:
principii morale, dragoste, responsabilitate, respectare, demnitate, Angela Brașoveanu, Moldova


Știrile Zilei