06:54 16 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.34
  • USD17.31
  • RUB0.28
  • RON4.05
  • UAH0.74
Valentina Buliga
© Sputnik / Osmatesco

Valentina Buliga: ”Unde sunt primari buni, femeile au locuri de muncă ”

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
174 0 0

Opinie: Calitatea vieții femeilor din zonele rurale s-a îmbunătățit în ultimii ani datorită politicilor de susținere implementate de Guvern.

Politicile implementate de Guvern, în domeniul susținerii femeilor din mediul rural, dau rezultate. Multe dintre acestea se implică, în prezent, în viața socială a comunității sau își deschid afaceri. Constatarea a fost făcută de deputatul Valentina Buliga în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal".

"Guvernul a lansat în perioada 2016-2017 strategii de susținere a femeilor, strategii de dezvoltare a afacerilor din mediul rural. În urma acestor măsuri, mai multe femei au benefeciat de instruire gratuită și suport financiar din partea statului", a declarat Buliga.

Potrivit politicianului, calitatea vieții femeilor s-a îmbunăt în localitățile gestionate eficient de primari.

"Acolo unde avem primari buni și motivați, există și locuri de muncă pentru femei. În aceste localități femeile și-au deschis afaceri și au succese", spune deputatul.  

Schimbările pozitive sunt simțite de multe femei din zonele rurale, susține Valentina Buliga.

"Femeile spun că, datorită programelor de susținere a tinerilor implementate de Guvern, copiii lor revin acasă din străinătate și deschid propriile afaceri", afirmă deputatul.

Cu toate acestea, femeile de la țară încă nu au suficientă încredere în forțele proprii, afirmă politicianul: "Când le informăm și le cultivăm încrederea, femeile reușesc să se implice în comunitate și să se manifeste".

Detalii despre necesitățile și realizările femeilor din sate, aflați din interviu.

Autor: Maria Dimineț

Tematic

Valentina Buliga: De ce pleacă femeile din politică
Emisiunea ”Logica Puterii” cu Tatiana Cebotari. Invitat: Valentina Buliga
Valentina Buliga: Familia este temelia unei societăți
Tagurile:
zone rurale, politici de susținere a femeilor din sate, femeile din mediul rural, femeie, Parlamentul Republicii Moldova, Buliga Valentina, Moldova


Știrile Zilei