16:20 18 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.22
  • USD17.88
  • RUB0.28
  • RON4.25
  • UAH0.67
Roman Chircă
© Sputnik / Osmatesco

Expert: Iată de ce sunt importante relațiile economice cu Turcia

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
110 0 0

Expertul economic Roman Chircă a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre importanța relațiilor economice dintre Moldova și Turcia.

Expertul Roman Chircă a menționat că "există un interes din partea Turciei ca actor regional de a stabili și dezvolta, în special cu țările mici din regiune cele din Balcani și Moldova, relații de influență și asta este interesul pe care-l manifestă Turcia. Republica Moldova nu poate neglija un asemenea actor regional important pentru că este o realitate obiectivă și nimeni nu poate să o ignore.Turcia este o țară care are un PIB sub un trilion de dolari. Economia Turciei este cam 70 la sută din economia Federației Ruse".

Roman Chircă a subliniat că la ora actuală avem peste 65 de acorduri de cooperare reciprocă cu Turcia ceea ce înseamnă că lucrurile vor avansa.

”Chiar dacă comerțul este de doar 5,6 la sută din totalul comerțului, în schimb ca investitor Turcia se află pe poziția a treia cu circa 11 la sută din toate investițiile în Moldova și cu 1200 de întreprinderi mixte sau totalmente turcești", a precizat expertul Roman Chircă.

Autor: Eduard Maciac

Tematic

Relațiile dintre Moldova și Turcia au atins un nou nivel strategic
Moldova și Turcia liberalizează transportul de mărfuri
Tagurile:
expert, Turcia, economie, Moldova, Chisinau


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei