01:55 23 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.12
  • USD17.88
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Gutiera Prodan
© Sputnik / Miroslav Rotari

Trei motive pentru care orașul Moscova trebuie vizitat

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
105720

Pictorița și jurnalista Gutiera Prodan a explicat, în cadrul emisiunii ”Sputnik matinal”, deosebirile dintre Moscova și capitalele marilor orașe europene

Jurnalista și pictorița Gutiera Prodan a organizat o expoziție de pictură personală în capitala Federației Ruse. Evenimentul a avut loc pe o corabie, pe râul Moscova. Zeci de persoane, inclusiv demnitari ruși, au venit să admire lucrările expuse. Gutiera Prodan a vorbit, în cadrul emisiunii "Sputnik matinal" despre reacția vizitatorilor și despre frumusețea orașului Moscova.

"Picturile au fost admirate nu doar de invitații expoziției, ci de toți oamenii care s-au plimbat, în decursul unei zile, pe râul Moscova. Publicul a fost divers. Au venit reprezentanți ai Dumei Rusești, reprezentanți ai Asociației Femeilor de Business din Moscova, moldoveni care s-au stabilit cu traiul în Moscova, reprezentanți ai Ambasadei Moldovei la Moscova".

Gutiera Prodan a mărturisit că a rămas impresionată de interesul sporit al publicului față de artă.

"Mă uitam la fețele vizitatorilor. Toți erau fascinați, cereau autografe. Aceasta confirmă faptul că ne putem înțelege cu oamenii prin cultură, indiferent de naționalitate. Vom fi mai uniți și mai împliniți dacă vom pune mai mult accent pe cultură, știință, învățământ. Loc sub soare este pentru toată lumea".

Pictorița a explicat și prin ce se deosebește Moscova de marile capitale europene.

"În metrourile din Moscova  există o curățenie exemplară. Nu aș putea afirma același lucru despre metrourile din Paris, de exemplu. În plus, în metrourile din Moscova nu este îmbulzeală, așa cum există în Paris. De asemenea, nu am văzut niciun cerșetor. Nu zic că nu sunt oameni nevoiași, dar asta este un indiciu că autoritățile își fac bine treaba".

Pentru detalii, accesați interviul atașat.

Autor: Maria Dimineț

Tematic

Gutiera Prodan s-a îmbrăcat în ie și a spus cu mândrie de ce iubește Moldova
Tablouri care schimbă destine. Ce se întâmplă cu oamenii care le procură
Tagurile:
expoziție de pictură, Râul Moscova, tablouri, Moscova, Gutiera Prodan, Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei