22:10 21 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Nicolae Olărașu
© Sputnik / Osmatesco

Procurarea produselor alimentare online: Riscuri și dezavantaje

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
11510

În Republica Moldova, procurarea produselor alimentare online a devenit populară și accesibilă pentru mulți consumători. Cu toate acestea, există unele riscuri și dezavantaje în cazul procurării produselor alimentare prin intermediul site-urilor de vânzări online.

Invitat în studioul Radio Sputnik Moldova, inspectorul din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor, Nicolae Olăraşu, a explicat cum procedăm în cazul în care produsul alimentar procurat online nu corespunde informației site-ului de pe care s-a făcut comanda.

"În primul rând cumpărătorul trebuie să păstreze bonul. Dacă cantitatea produsului este mai mică, lipsesc anumite ingrediente sau s-au depistat alte nereguli, consumatorul se poate adresa la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Aceștia, asemenea unui cumpărător, comandă un produs pentru a vedea dacă se respectă acele cerințe privind comerțul electronic și livrarea produselor, inclusiv calitatea acestuia. După efectuarea controlului se vor întreprinde toate măsurile necesare", a explicat Nicolae Olăraşu.

Potrivit lui Nicolae Olăraşu, Agenția pentru Protecția Consumatorilor sunt la etapa de tipărire a broșurilor pentru consumatori și pentru mediul de afaceri în care vor fi menționate drepturile și caracteristicile care trebuie verificate atunci când accesează o pagină electronică de comerț online.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor:Cristina Baș

Tematic

Biroul Național de Statistică: Prețurile la unele produse alimentare au scăzut
Tagurile:
drepturile consumatorului, produse alimentare, online, Nicolae Olărașu, Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei