00:45 18 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.65
  • RUB0.28
  • RON4.18
  • UAH0.68
Mariana Pîrțac
© Sputnik /

Profesor: Noțiunea de educație nu înseamnă performanță academică

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
79010

Mulți părinți vor ca odraslele lor să obțină numai note mari, de dorit zece pe linie. Cei mai mulți copii au nevoie să fie ghidați și ajutați în procesul de învățământ. Nota zece nu mai este de mult un indicator perfect al inteligenței. Să ai note mari pe linie la școală nu garantează succesul în viață.

Profesoara de limba română, Mariana Pârțac, cea care a fost desemnată „Pedagogul anului", ediția 2017, este de părerea că educația copilului se manifestă prin cultivarea valorilor general-umane, bunătate, onestitate, omenie, încredere, comportament frumos și bunul simț. Pedagogul afirmă că mulți dintre părinți exagerează privind performanța academică și consideră că odrasla lor trebuie să ia doar note de nouă și zece.

"Atunci când părinții nu manifestă răbdare și înțelegere, copii cresc complexați, nu fac față provocărilor și duc un mod de viață cu accente depresive", a declarat pedagogul.

Mariana Pârțac spune că anume influența și cerințele mari ale părinților influențează activitatea școlară a elevului. De multe ori copiii devin stresați, iar din acest motiv nu se pot concentra în timpul orelor și îndeosebi la testări.

"Odată ce părinții nu vor presa copiii, atunci aceștia vor învăța din plăcere și vor obține rezultate cu mult mai bune", a punctat profesoara.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Tema pentru acasă nu va mai fi o sperietoare pentru elevi! Ce propune Ministerul Educației
Scutirea de teme pentru acasă: Ce rezultate la învățătură obțin elevii
Relația părinte-elev-profesor, factor primordial al reușitei școlare
Tagurile:
performanță academică, reușită școlară, părinți, educație, note, elev, Mariana Pârțac, Moldova


Știrile Zilei