21:57 24 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Nicolae Ciubuc
© Sputnik / Osmatesco

Ministrul Agriculturii explică de ce producătorii de mere se confruntă cu probleme grave

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
118 0 0

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a explicat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii”, moderată de Tatiana Cebotari, de ce agricultorii întâmpină mai multe dificultăți la comercializarea produselor.

Nicolae Ciubuc a menționat că recolta mai bogata cu circa 30 la sută din acest an a dus la aceea că producătorii agricoli se confruntă cu probleme la comercializarea fructelor. O altă cauză care a favorizat apariția acestor dificultăți este faptul că prețul la sucul concentrat achiziționat la nivel mondial a scăzut de două sau chiar trei ori.

Cu toate acestea, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc spune că adevăratele motive care au dus la apariția acestor dificultăți în ceea ce ține de comercializarea fructelor de sezon urmează a fi identificate de minister.

Nicolae Ciubuc a mai spus că fermierii din țara noastră ar trebui să se concentreze în continuare pe agricultura performantă.

" Producătorii agricoli din Republica Moldova trebuie să înceapă a face agricultură performantă. Să investească în sistemele de irigare, cele antigrindină precum și să se asocieze cu alți fermieri în scopul construirii unui frigider, de altfel, problemele cu care se confruntă în acest an vor persista și în viitor. Trebuie să existe o cultură în acest sens și să nu se mai facă agricultură cum făceau buneii noștri", spune ministrul Nicolae Ciubuc.

Tematic

Agricultorii sunt îndemnați să facă asta: Anunțul ministrului Ciubuc
Silvia Radu şi Nicolae Ciubuc au depus jurământul de învestire în funcţiile de miniştri
Prețul merelor de la producător în Moldova este mai mic decât o călătorie cu troleibuzul
Tagurile:
EMISIUNE LOGICA PUTERII, agricultură, mere, fermieri, export, Nicolae Ciubuc


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei