00:45 23 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Adrian Dulgher
© Sputnik / Miroslav Rotari

Cum să devii bogat? Sfaturi de la un om de afaceri de succes

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
45720

Un businessman din Londra îi învață pe studenții din Moldova să inițieze și să gestioneze afaceri profitabile

Adrian Dulgher a emigrat în Anglia, împreună cu părinții săi, acum două decenii. La 16 ani și-a deschis prima afacere, investind doar 13 lire. În prezent, gestionează o companie de construcții și două restaurante. Adrian Dulgher a revenit în Moldova pentru a le împărtăși tinerilor experiența sa în domeniul afacerilor. Într-un interviu acordat pentru Radio Sputnik Moldova, omul de afaceri a dezvăluit care este cheia succesului în business.

”În orice business există o singură întrebare. Cine plătește pentru produsul tău? Dacă nimeni nu plătește, nu ai nimic. Nu contează, chiar dacă ai cel mai bun produs de calitate”.

Adrian Dulgher afirmă că în Republica Moldova există condiții bune pentru a iniția afaceri și îi îndeamnă pe tineri să fie mai insistenți.  

”Tinerii din Moldova au capacități. Important este să nu le fie frică să riște. Aici au o familie, o casă și mâncare. Trebuie să fie mai insistenți și să nu le fie frică când li se închide o ușă. Așa și le zic: încercați, mergeți, bateți. În același timp, le explic că pot găsi răspuns la orice întrebare pe internet. Trebuie să aibă îndrăzneală și voință”.  

De asemenea, Adrian Dulgher îi îndeamnă pe tineri să nu se teamă să ia credite. El susține că banii investiți într-o afacere bine gândită pot fi recuperați.

”Creditul îți oferă posibilitatea să faci bani. Recunosc, este dificil să-ți asumi această responsabilitate. Asta înseamnă să investești zece ani și abia în ultimii doi ani ai să obții profit. Nu contează cât de mare e creditul, dar cum îl cheltuim. Dacă luăm credit pentru a cumpăra o mașină, dar nu o dăm în chirie, nu avem de unde obține profit. Când dam mașina în chirie, facem o investiție”.

Mai multe recomandări despre inițierea și gestionarea unei afaceri aflați din interviu.

Autor: Maria Dimineț

Tematic

Chinezii cumpără vin moldovenesc, cu o singură condiție. Despre ce este vorba?
Angela Chelaru: Tot mai multe femei din Moldova se implică în afaceri
Străinii din 60 de țări vor putea veni mai ușor în Moldova: Inițiativa autorităților
Ce afaceri vor să desfășoare antreprenorii turci în Transnistria


Știrile Zilei