00:55 18 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.41
  • USD18.20
  • RUB0.28
  • RON4.32
  • UAH0.69
Dorin Purice
© Sputnik / Osmatesco

Ce se va întâmpla cu Trupele de Carabinieri după anul 2020

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
260 0 0

Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne, Dorin Purice, a vorbit în detalii în studioul radio Sputnik Moldova despre reforma Trupelor de Carabinieri.

Dorin Purice a spus că  după  intrarea în vigoare a acestei legi carabinierii vor primi noi competențe, cum ar fi cea de agent constatator. Aceste competențe vor fi aplicate  în timpul apropiat  iar reforma totală a carabinierilor se va finisa odată cu strategia de reformare a poliției către anul 2020. Atunci, carabinierii vor fi total profesionalizați, nu va exista nici un soldat în termen și toți angajații vor lucra prin contract.

Dorin Purice a declarat că reforma Trupelor de Carabinieri nu se face intempestiv.

“Până la intrarea în vigoare a noii legi în cadrul serviciului de carabinieri au fost efectuate mai multe activități, adoptate și elaborate curriculumul de studii pe noile politici europene, a fost emis și aprobat ghidul carierei, strategia de comunicare, conceptul de profesionalizare, instruirea carabinierilor”, a declarat Dorin Purice.

Inspectoratul General al Carabinierilor va avea un comandant care va fi numit la propunerea Ministrului de Interne și confirmat de Guvern.

 

Autor: Eduard Maciac

Tematic

Carabinierii din Moldova vor avea noi împuterniciri
Tagurile:
reforma, Trupele de Carabinieri


Știrile Zilei