02:13 20 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.09
  • USD17.69
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72

Consemnarea Zilelor Științei se va desfășura în premieră la Biblioteca Națională

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
31610

Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează în perioada 5-10 noiembrie 2018 "Zilele Științei", ediția I–a. Invitata emisiunii "Sputnik Matinal", directoarea Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, a oferit mai multe detalii despre desfășurarea acestui eveniment.

Anual, pe 10 noiembrie, în Republica Moldova este sărbătorită Ziua Științei, în acord cu Ziua Internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare. Această sărbătoare are drept obiectiv promovarea rolului științei în viața cotidiană a întregii societăți. Cu această ocazie, Biblioteca Națională a pregătit în acest an o gamă întreagă de activități în cadrul evenimentului "Zilele Științei".

Potrivit Elenei Pinilei, grupul-țintă al ciclului de activități sunt cercetători, cadre didactico-științifice, doctoranzi, masteranzi, profesori și bibliotecari. Totodată, în cadrul evenimentului vor fi organizate diverse activități prin prisma cărora tinerii vor fi motivați să pășească cât mai frecvent pragul bibliotecii.

"Din păcate, astăzi biblioteca este mai puțin solicitată de către tineri. Noi organizăm aceste evenimente pentru a atrage tinerii la bibliotecă,  pentru a le demonstra că biblioteca are foarte multă carte interesantă și le poate oferi acces la multe lucruri captivante pe care ei sunt curioși să le afle", a relatat Elena Pinilei.

Totodată, în cadrul evenimentului vor fi prezentate publicului invenții care au marcat și au schimbat lumea.

"Vom vorbi despre rezultatele cercetărilor științifice a unor personalități de forță ale științei. Printre aceștia se vor regăsi și conaționalii noștri, care și-au consacrat viața în numele științei", a precizat invitata.

Elena Pintilei  a menționat că o instituție precum biblioteca, trebuie să promoveze personalitățile marcante și să valorifice rezultatele cercetărilor științifice.

"Știința va fi esențială pentru atingerea numeroaselor obiective, pentru dezvoltare durabilă și, astfel, pentru asigurarea unui viitor durabil", a punctat Elena Pintilei.

Mai multe informații la acest subiect aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Salonul Internațional de Carte Bookfest va fi inaugurat astăzi, la Chișinău
România dăruiește Moldovei cărți semnate de scriitori ruși
Promovarea literaturii poloneze, la biblioteca "Adam Mickiewicz" din Capitală
Tagurile:
cercetări, știință, Biblioteca Națională, Moldova


Știrile Zilei