12:40 24 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.52
  • RUB0.28
  • RON4.15
  • UAH0.68
Grigore Novac
© Sputnik / Osmatesco

Agitația electorală în ziua alegerilor: Cum vor vota socialiștii

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
53 0 0

Deputatul socialist Grigore Novac a declarat în studioul Radio Sputnik Moldova că fracțiunea sa nu are, deocamdată, o poziție oficială pe subiectul permiterii agitației electorale în preziua și ziua alegerilor.

Deputatul a mai spus că această inițiativă trebuie privită sub mai multe aspecte: ce cred experții sau cetățenii, care este experiența altor state. Fracțiunea PSRM va veni cu mai multe amendamente la inițiativa dată și, dacă vor fi acceptate, va susține acest proiect de lege.

“Undeva există o logică de a permite agitația electorală în preziua și ziua alegerilor. Cred că regulile de joc ar trebui scrise foarte clar pentru a nu lăsa loc de interpretări. Ne-am putea pomeni cu situații când unii concurenți electorali ar favoriza turismul electoral sau ar putea ademeni alegătorii cu pomeni electorale”, a declarat deputatul Novac.  

Parlamentul a adoptat în prima lectură un proiect de lege care prevede modificarea Codului Electoral și a celui Contravențional.  Astfel, “ziua tăcerii” din ajunul și în ziua alegerilor ar putea fi exclusă din Codul Electoral al Republicii Moldova, agitația electorală fiind interzisă doar în incinta secției de votare și în raza a 100 de metri de locul votării.

Autor: Eduard Maciac

Tematic

Vladimir Cebotari, despre agitația electorală în ziua alegerilor
Tagurile:
ziua tăcerii, agitaţia electorală


Știrile Zilei