18:34 16 Februarie 2019
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.13
  • RUB0.26
  • RON4.07
  • UAH0.63
Nicolae Botgros
© Sputnik / Osmatesco

Maestrul Nicolae Botgros a fost decorat cu distincția Doctor Honoris Causa

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
6510

În cadrul ședinței festive prilejuite de Ziua Internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare, care a avut loc în data de 9 noiembrie, dirijorul și violonistul Nicolae Botgros, director artistic și prim-dirijorul Orchestrei Naționale de Muzică Populară „Lăutarii”, a fost distins cu titlul onorific de Doctor Honoris Causa al AȘM.

Maestrul Nicolae Botgros s-a învrednicit de înaltul titlu grație contribuției substanțiale la dezvoltarea artei muzicale. Decizia de a i se conferi acest titlu onorific a fost aprobată în data de 29 octombrie 2018.

În cadrul emisiunii "Intersecții", Nicolae Botgros a menționat că deși are în palmares numeroase premii, titlul onorific de Doctor Honoris Causa este unul deosebit.

"Vreau să spun că nu m-am așteptat acest lucru de fapt. Toate onorurile pe care le-am avut nu le-am așteptat niciodată, ele au venit de la sine, au venit din stima și respectul pe care îl au oamenii față de mine", a declarat maestrul.

Totodată, Botgros a exprimat gratitudine Academiei de Științe, tuturor membrilor Academiei care și-au pus semnătura pentru această mare distincție ce i-a fost acordată.

"Mulțumesc tuturor pentru acest mare titlu la care nu a visat nimeni din neamul meu. Mă simt onorat și împlinit din toate punctele de vedere. Mai sus cred că nu există", a spus marele violonist.

Maestrul Nicolae Botgros a animat din plin viața culturală și a susținut marile evenimente, cele mai importante festivaluri și concursuri naționale și internaționale. Conducerea renumitei Orchestre Naționale de Muzică Populară "Lăutarii" a fost  preluată de către marele violonist acum 40 de ani. Un geniu al viorii, Nicolae Botgros, a dus faima muzicii populare în zeci de țări europene, în Statele Unite ale Americii, Australia, Noua Zeelanda, precum și în toate țările din spațiul ex-sovietic.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Consemnarea Zilelor Științei se va desfășura în premieră la Biblioteca Națională
Videoclip emoționant: Nicolae Botgros și Orchestra Lăutarii - În drum spre casă
Tagurile:
Academia de Științe a Moldovei, Maestru, titlul, Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei