15:24 18 Februarie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.13
  • RUB0.26
  • RON4.08
  • UAH0.63
Aurelia Hâncu și Radu Dumbravă
© Sputnik / Osmatesco

Iată când va avea loc vernisarea celei mai mari picturi murale din Capitală

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
17820

Sâmbătă, 17 noiembrie, la Palatul de Cultură al Feroviarilor, va avea loc inaugurarea celei mai mari picturi murale cu tematică istorică din Moldova. În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", pictorul Radu Dumbravă și directorul Palatului de Cultură al Feroviarilor, Aurelia Hâncu, au venit cu mai multe detalii.

Artistul Radu Dumbravă a realizat timp de trei săptămâni o pictură murală denumită "Coloana Neamului", care ilustrează trei mari personalități ale istoriei din țara noastră. În centrul picturii este amplasat Ștefan Cel Mare și Sfânt, iar în dreapta și stânga sa este Dimitrie Cantemir și Burebista.

"Coloana Neamului” este un concept cu un caracter istoric, menit să informeze publicul despre personalitățile care au marcat istoria neamului nostru. Am plăcerea și onoarea de a realiza o asemenea lucrare și conștientizez că este o responsabilitate foarte mare. Îmi dau seama că nu toți pictorii au această ocazie", a spus Radu Dumbravă.

Autorul proiectului a menționat că înainte să înceapă să picteze, el a șlefuit peretele, a aplicat pe el un strat de grund, a transferat desenul și a aplicat culorile. Pentru acest desen a folosit 30 litri de vopsea rezistentă, culorile fiind albastru, galben și roșu.

Directorul Palatului de Cultură al Feroviarilor, Aurelia Hâncu, a menționat că acest desen deosebit va servi un instrument de comunicare, educație și formare a sentimentului de apartenență la istoria și cultura neamului nostru.

"Este un concept foarte frumos și grandios. Calea Ferată din Moldova merită o astfel de pictură pentru a înviora acest oraș", a conchis Hâncu.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Tabără de pictură inedită în Moldova: Află mai multe detalii
Pictura, pasiune pentru întreaga viață
Expoziția "Art&Music Rush" – promovarea pentru pictorii începători din Moldova
Tagurile:
istorie, pictură, Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei