04:28 21 August 2019
În direct
  • EUR19.64
  • USD17.72
  • RUB0.27
  • RON4.15
  • UAH0.70
Valeriu Ghilețchi
© Sputnik / Osmatesco

Ghilețchi: Alegerea viitorului guvernator al BNM, de competența actualului Parlament

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
75 0 0

Vicepreședintele Parlamentului Valeriu Ghilețchi a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că până la sfârșitul acestui an Parlamentul ar putea numi un nou guvernator la Banca Națională.

Valeriu Ghilețchi a precizat că Parlamentul ar putea numi un nou guvernator până la sfârșitul anului, dar dacă nu va reuși, atunci poate face acest lucru și la începutul anului viitor.

“Dacă nu se va reuși până la sfârșitul anului, mai avem și sesiunea anului viitor. Oricum, actualul Legislativ va fi obligat prin lege să deschidă viitoare sesiune parlamentară. Chiar dacă Parlamentul va fi limitat în anumite competențe, vom avea puterea de a numi sau adopta hotărâri”, precizat Ghilețchi.

Președintele Parlamentului, Adrian Candu, a declarat recent că va propune Legislativului un nou Guvernator. Mai mulți experți se întreabă dacă președintele Legislativului va propune direct o candidatură la funcția de guvernator al BNM sau va iniția organizarea unui concurs pe platforma Comisiei Parlamentare Economie, Buget și Finanțe.

Autor: Eduard Maciac

Tematic

Sergiu Cioclea și-a dat demisia din funcția de guvernator al BNM
Exclusiv: Gîrbu, despre demisia lui Cioclea: Ne putem aștepta la orice surprize
Ultima oră: Candu a comentat demisia guvernatorului BNM
Tagurile:
Guvernator BNM


Știrile Zilei