22:02 20 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
PS Ioan Moșneguțu, Episcop de Soroca
© Sputnik / Miroslav Rotari

ÎPS Mitropolit Vladimir i-a adresat o scrisoare deschisă lui Petru Poroșenco

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
23810

Mitropolia Moldovei este îngrijorată de criza spirituală din Ucraina.

ÎPS Mitropolit Vladimir i-a adresat astăzi o scrisoare deschisă președintelui Ucrainei, Petru Poroșeco, asta după ce Ministerul Justiției al țării vecine a luat decizia de nu a transmite în folosință complexul monastic Lavra Adormirii Maicii Domnului din Poceaev, regiunea Ternopol către Biserica Ortodoxă din Ucraina, aflată sub oblăduirea Prea Fericitului Mitropolit Onufrie.

Episcopul de Soroca, preasfințitul Ioan Moșneguțu, a declarant în exclusivitate pentru Radio Sputnik Moldova că Biserica Ortodoxă din Moldova este îngrijorată de acest fapt, întrucât Biserica Ortodoxă din Ucraina, aflată sub oblăduirea Prea Fericitului Mitropolit Onufrie, este singura biserică canonică ortodoxă din spațiul ortodox ucrainean. Mai mult, episcopul de Soroca spune că nu se cunoaște deocamdată care vor fi următoarele acțiuni ale autorităților ucrainene în această problemă.

Episcopul de Soroca spune că Mitropolia Moldovei speră ca autoritățile ucrainene să revadă această decizie și să adopte una înțeleaptă. Întrebat dacă ÎPS Mitropolit Vladimir a discutat cu preafericitului mitropolit Onufrie vizavi de acest subiect, episcopul de Soroca a menționat că această problemă a fost discutată anterior de către cele două biserici.

‘‘ÎPS Mitropolit Vladimir nu a discutat astăzi despre acest subiect cu preafericitului Mitropolit Onufrie, însă atunci când a avut loc întâlnirea celor două fețe bisericești la ședința Sfântului Sinod, care s-a desfășurat la Minsk, s-a discutat despre criza spirituală din Ucraina”, a declarat episcopul de Soroca, preasfințitul Ioan Moșneguțu pentru Radio Sputnik Moldova.

Autor: Tatiana Cebotari

Tematic

Noi detalii despre vizita Patriarhului Kiril: Iată ce program va avea la Chișinău
Interviu în exclusivitate: Mesaj puternic pentru politicieni și popor
Tagurile:
Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei