03:49 25 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.03
  • USD17.87
  • RUB0.28
  • RON4.21
  • UAH0.67
Dumitru Diacov
© Sputnik / Osmatesco

Diacov susține proiectul privind combaterea "traseismului politic", dar cu o precizare

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
10310

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre problema "traseismului politic".

Dumitru Diacov a spus că este de acord cu inițiativele care vin din partea mai multor partide de a combate "traseismul politic” fiindcă acest fenomen distorsionează într-un fel configurația Parlamentului”.

Totodată, Diacov spune că “nu poți interzice deputatului să aibă o viziune proprie, mai ales că vom avea în viitorul Parlament deputați independenți care vor decide la un moment dat să adere la un partid sau altul. Problema este că fiecare partid trebuie să se îngrijească de consolidarea sau fortificarea echipei”, a spus Dumitru Diacov.

Mai multe partide parlamentare, dar și extraparlamentare au avut inițiative de combatere a trecerii unui deputat de la un partid la altul. Acestea prevăd ca, în cazul în care, un deputat decide să adere la o altă formațiune politică decât cea care l-a adus în Parlament, acesta să-și piardă imediat mandatul fie de deputat sau cel de ales local.

Peste o treime din deputații din actualul Parlament au aderat la altă fracțiune în mai puțin jumătate de mandat. Fracțiunea care a pierdut cei mai mulți deputați este cea liberal-democrată - peste trei pătrimi din numărul de deputați cu care a intrat în Parlament. În schimb fracțiunea Partidului Democrat și-a mărit numărul de membri de peste două ori.

Autor: Eduard Maciac

Tematic

Dodon vrea să interzică ”traseismul politic” în Parlament
Tagurile:
14 deputaţi, componența deputaților


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei