15:33 23 Martie 2019
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.25
  • RUB0.27
  • RON4.13
  • UAH0.63
Lucia Caciuc
© Sputnik / Miroslav Rotari

Expoziție de artă, în holul Primăriei: "Feeria iernii în culorile spectrului cromatic"

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
58410

Lucrările de grafică și pictură a 46 de copii care frecventează centrele comunitare specializate din municipiul Chișinău au fost prezentate în cadrul unei expoziții cu genericul: "Feeria iernii în culorile spectrului cromatic", vernisată în holul Primăriei.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", șefa interimară a Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului, Lucia Caciuc-Roșioru, a relatat despre implicarea copiilor din centrele comunitare în desfășurarea activităților dedicate sărbătorilor de iarnă. Ea a spus că prin această activitate este cultivat şi valorificat potenţialul artistic al copiilor.

"Poate în spatele unui micuț pictor care astăzi și-a expus creația în Primărie, va crește un pictor renumit sau pur și simplu un om cu suflet mare. Cu siguranță, cei care creează frumosul nu vor putea face lucruri urâte. Majoritatea desenelor sunt făcute în culori calde, albastru pal, verde pal. Sunt și brăduți confecționați din diferite materiale reciclabile", a subliniat șefa interimară a Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului, Lucia Caciuc-Roșioru.

Potrivit ei, datorită acestei expoziții, în Primărie va predomina o atmosferă plăcută, care va crea buna dispoziție și va îmbunătăți felul în care interacționează funcționarii și cetățenii.

"Lumea de regulă vine la Primărie cu necazuri, cu supărări și probleme. Însă această intrare le va descreți frunțile, vor vedea frumosul prin ochii copiilor și poate funcționarilor de la primărie le va fi mai ușor să rezolve în mod eficient problemele comunității", a declarat Lucia Caciuc-Roșioru.

În municipiul Chişinău sunt opt centre comunitare pentru tineri care desfășoară activități de pictură. Acestea sunt frecventate de către copii din familii social vulnerabile, copii ai străzii și copii aflați în grupurile de risc.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Expoziția "Art&Music Rush" – promovarea pentru pictorii începători din Moldova
Important: Cum poți să participi la cea de-a 22-a ediție a Târgului Caritabil de Crăciun
Nouă atracție turistică la Orhei: Grăbește-te să o vizitezi
Tagurile:
expoziție, Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei