06:36 20 Mai 2019
În direct
  • EUR20.03
  • USD17.94
  • RUB0.28
  • RON4.21
  • UAH0.68
Valeriu Jereghi
© Sputnik / Osmatesco

Valeriu Jereghi: Cinematografia este imaginea țării

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
14410

Care sunt succesele anului 2018 în industria cinematografică dar și evoluția cinematografiei tinere moldovenești?

Anul 2018 este un an important în evenimente cinematografice. În acest an, s-au împlinit zece ani de la apariția și lansarea filmului "Arrivederci". Acesta a făcut istorii și multă vâlvă nu doar în țara noastră, dar și peste hotare. Filmul a primit 15 premii la prestigioase festivaluri internaționale. Totodată, pelicula „Și va fi” a fost regăsită și readusă după 25 de ani acasă grație Centrului Național al Cinematografiei Franceze.

Una dintre personalitățile emblematice ale cinematografiei autohtone, bine-cunoscutul scenarist și regizor de film Valeriu Jereghi, care este și directorul Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova spune că anul 2018 s-a remarcat și prin evoluția cinematografiei tinere moldovenești. Cunoscutul producător a precizat că din 2016 și până în prezent în cadrul Centrul Național de Cinematografie au fost lansate 24 de proiecte autohtone.

"Am reușit să adunăm o echipă foarte bună dedicată cu tot sufletul pentru film. Cu susținerea financiară a statului am reușit să lansăm proiecte autohtone, ceea ce nu s-a întâmplat de foarte mulți ani", a punctat Jereghi.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Află istoria moldoveanul care a ajuns la Hollywood
Filmul „O șatră urcă la cer” ar fi putut avea cinci episoade
Dumitru Grosei, despre industria cinematografică din Moldova
Tagurile:
Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei