23:02 21 Martie 2019
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.25
  • RUB0.27
  • RON4.11
  • UAH0.64
Ludmila Andronic
© Sputnik / Osmatesco

Regula de aur pe care trebuie să o respecți atunci când porți o conversație

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
45220

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", jurnalista și expertul în comunicare Ludmila Andronic a discutat despre problemele de comunicare în societatea noastră și a oferit sfaturi pentru realizarea unei comunicări eficiente.

Astăzi comunicarea este din ce în ce mai ușoară datorită tehnologiei, care o face mai rapidă și mai accesibilă. Din păcate, acest lucru nu înseamnă că știm să comunicăm în mod eficient.

Comunicarea față către față a devenit ceva aproape exotic, deoarece comunicăm din ce în ce mai mult prin intermediul rețelelor sociale sau al aplicațiilor de comunicare instantanee. Comunicăm în mod telegrafic, superficial cu mulți oameni, dar ducem lipsa unei conversații eficiente și cu "miez".

"Din păcate, noi suntem dependenți de gadgeturi și obișnuim să facem două lucruri odată: să ne uităm în telefon și să vorbim cu oamenii. Lucrul acesta enervează. Este ca și cum te-ai întoarce cu spatele la cineva. În momentul în care vorbiți sau vă vorbește cineva, arătați că auziți omul respectiv, arătați compasiune și priviți-i în ochi", a subliniat Ludmila Andronic.

Evitarea acestor probleme nu este singurul motiv pentru care ar trebui să învățăm să comunicăm mai bine. Comunicarea eficientă stă la baza relațiilor de calitate și contribuie în mod considerabil la sănătatea noastră emoțională.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Arta comunicării – cheia succesului personal și profesional
Tagurile:
Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei